Miquel Carreras
Elements d'història de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1932

Darrer quart del segle XIX: "En aquests 25 anys van començar a formar-se molts carrers: [...] enllà del carril, es desplegaren com a nous, entre el vell carrer de Quevedo en avall, els de Ripoll, Travessia de Covadonga [avui, Metge Mir] i Comte de Reus, travessats pel de Bonavista;" (p. 403)

Joan Oliver
Temps, records
Fundació La Mirada
1991

"He dit que parlaria del senyor Mir, el nostre metge. Em va lleure de tenir-hi tractes: el metge venia molt sovint a casa per les petites malalties infantils que s'estilaven en aquells venturosos dies. Davant d'un vulgar "mal de coll", d'una lleugera indigestió o d'un refredat qualsevol, el senyor Mir ordenava invariablement: "Dieta absoluta i que no es llevi!"." (p. 47)

"El senyor Mir portava un bastó negre amb crossa de plata i barret fort. Era més aviat baix, rodanxó. Caminava a passos curts i aplomats. Alguna vegada he intentat d'imaginar-me'l sense barba. Impossible! Als homes respectables d'aquells temps la barba els era consubstancial. Si haguessin tingut la gosadia d'afaitar-se, no tan sols haurien arriscat la consideració social i el "modus vivendi", sinó -cosa més important- la seva confiança en ells mateixos." (p. 48)

Josep Baqués
Robert Baró
Gent nostra als carrers de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1995

"Josep Mir i Marcet Sabadell, 1858 - 1926

Féu els seus estudis de medicina compaginant-los amb el seu treball de barber. Com a metge fou fundador de la Lliga d'Higiene Escolar i impulsor dels serveis de maternologia i puericultura. Durant prop de quaranta anys fou metge de l'Hospital i Casa de Beneficència de Sabadell. Fou regidor de l'Ajuntament de Sabadell. És autor del llibre 'Un nou establiment de beneficència'. Fou president de l'Acadèmia Catòlica durant els períodes 1887-1888 i 1905-1916. Fundà, juntament amb Sardà i Salvany i Roura i Tries, les colònies escolars. Fou president durant molts anys del Consell Particular de les Conferències de Sant Vicenç de Paül."

Altres fonts bibliogràfiques

Ricard Simó i Bach
100 sabadellencs en els nostres carrers
Editorial Ausa
1984